neděle 12. března 2023

Petragrillské kroniky - Herbář - Otrokovo jablko

Víte co je to Otrokovo jablko? Že ne? Tak dobře poslouchejte, čtěte.

Jak již bylo zmíněno ve Zbloudilém lese, žijí bytosti, které určitě jen tak potkat nechcete a Petragrillští se tomuto místu snaží raději vyhnout, ve hlubokém lese, našlo smrt mnoho poutníků, mnoho naivků. Nežijí tam jen ohnivý vlci, ghůlové, temní kentauři atd, roste tam nespočet tajuplných bylin a plodů.


Otrokovo jablko roste z jabloně nazývané Jabloň otroků. Na této jabloni rostou přenádherné plody. Jablka jsou veliká, nádherně lesklá, bez červů. Mají krásnou červenou barvu se slabým dýhováním. Ono jablko však v sobě skrývá kletbu. Každý kdo toto jablko z této jabloně sní se stane po tři úplňky otrokem toho, kdo mu toto jablko poskytl darem. Za normálních okolností je jablko stejné, jako každé jiné. Obdarovaný člověk se stane otrokem dárce. Stačí do jablka pouze kousnout a spolknout aspoň malou část onoho zakletého plodu.


A jak se toto jablko může k lidem a bytostem z Petragrillu dostat, když roste jen ve Zbloudilém lese, kterému se raději každý vyhýbá? Vlastně velmi jednoduše, jak jsem již psala, existují dobrodruzi, cestovatelé, a blázni, kteří se vydávají do těchto končin, aby si zkrátili cestu. Je tu mnoho cest, a zkratek, které vám ušetří klidně týdenní cesty po horách a skaliskách. Navíc do tohoto lesa často chodí sbírat kouzelné byliny staré bylinkářky z okolních vesnic.

Zbloudilý les je děsivé místo, ale obyvatelé Petragrillu jej ctí, i když se ho bojí. Takže pozor na darované jablko, aby náhodou nepocházelo z jabloně Otroků.

(Obrázek pouze ilustračního charakteru)




Žádné komentáře:

Okomentovat