pondělí 6. března 2023

Petragrillské kroniky - Zbloudilý les

Petragrillský svět je veliký, daleko větší než by se mohlo ze starých map zdát. Možná daleko větší než kam sahá hranice lidské fantazie. Zbloudilý les se nachází za pohořím Temných výšin, za Divokým lesem. Tomto místu se vyhýbají i Ivaasarové, rod orků. 



Ivaasarové byli napůl kmenem divokých barbarských Sináthů. Ivaasarové i Sináthové nebyli nikdy přátelskou rasou, byli to barbaři, bojovníci, ale jejich spojení znamenalo sílu. Jejich divokost chránila Eldrinovo království, Nowarské pobřeží a přístaviště Reguly Tegua. To co žilo ve Zbloudilém lese zůstávalo tam a nešlo dál. V tomto lese nebylo dobré zůstávat dlouho, byli tu sice zkratky různých cest a cestiček, které vám mohli ušetřit mnoho času, když jste měli štěstí. Pokud jste štěstí neměli, zůstali jste v lese už navždy. Bylo velmi lehké se zde ztratit a bludičky, rusalky a jiné divoženky vás dokázali zmást a zamotat vám mysl tak, že jste ztratili vlastní rozum. Byli zde, ale i zákeřnější tvorové než bludičky, černý goblini, ohnivý vlci a temní kentauři. Temní kentauři, ti byli obzvlášť nebezpeční. Krom krvelačných bytostí, duchů a zlomyslných víl tu byly i vzácné rostliny. Vzácné byliny, které léčily, ale i zabíjeli, Dračí jazyk, Netřesk, Kýchovnice, noční tulipán, Slepičník, .. Rostly zde vzácné stromy s ještě vzácnějšími plody, jako například Otrokovo jablko, Šťítovník, Černá mandle, Přisedlý ořech, ... Na zelených mýtinách rostl Sluneční kvítek, Ranní ropšice, havraní oči, vlčí chlup, ohnivý kořen. U potoka Bélid rostly mechy Oštěpníku, Bělobílu, kvítky Zlatovlasu a jiné.


K okraji Zbloudilého lesa donesli Tiberius a Anejugho své dítě, aby se mohli zbavit své přítěže. Saluth však přežila díky Hanalah, ženě která jí našla, a postarala se o maličkého kojence. Saluth v dospělosti se stala "Adralu" Královnou Patronů. 



Žádné komentáře:

Okomentovat