sobota 18. března 2023

Petragrillské kroniky - Zrod Dračí aliance a Řádu Salúthtiny cti

Posvátný první oheň, který kdy na světě vzplál byl oheň Itáráthush, který mocný Ea stvořil s pomocí prvního národu Zimna. Z onoho ohně se tenkrát zrodilo devět draků. Kteří dokázali zahnat zlo Allal do pouště Gatehell a později posloužili jako pečeť dvou světů Dobra a zla. Aby se Allal nemohl dostat zpět na Petragrill, tyto draci byli obětováni, aby vytvořili ohnivou zeď.


Dobře míněná věc, pro záchranu světa, se však neshledala u všech obyvatel Petragrillu v dobrém. Dračí elfové, kteří se zrodili pro úkol ochraňovat a cvičit draky pociťovali smutek ze ztráty svých draků. Mocného Eu za tento skutek přestali respektovat, i když on byl jejich stvořitelem. Dračí elfové ztráceli po generace smysl svého bytí a rozhodli se své draky dostat zpět, i přes to, že by zlo Allal mohlo zase začít ničit Petragrillský svět.
Dračí elfové se tehdy zrodili s Patrony, s velkými ochránci přírodního světa a za pomocí dračí magie se rozhodli draky vysvobodit. S tím vším jím tehdy pomohla i královna Patronů, královna Salúth. Říkali si Dračí aliance. Z této aliance složené z dračích elfů a Patronů se později stal Řád Salúthtiny cti. K tomuto řádu se mohl přidat každý, kdo nesouhlasil s Eovým rozhodnutím zahnání zla Allal a obětování draků. Zprvu tento řád byl složený jen se starých mnichů - dračích elfů, kteří měli své dračí chrámy hluboko ve skalách Dračího drápu nad dračí roklinkou. Tento řád se však po světě začal šířit a přidávali se i lesní elfové a později i někteří z prvních lidí.

(Obrázek je pouze ilustračního chratakteru)



Žádné komentáře:

Okomentovat